#ikbenverbonden – Een positief signaal

De ontwikkelingen in 2016 hebben de politieke discussies op scherp gezet. Sommige politici vergroten de verschillen tussen mensen en spelen groepen tegen elkaar uit. Twee Scalaleden (Eric Corsius en Chantal Tieleman) willen daar iets positiefs tegenover zetten.

Ze zeggen: ‘Wij stellen vast dat verschillen het begin zijn van verbinding. Dat we hoe dan ook altijd al met elkaar verbonden zijn. En dat dit ons niet bang moet maken, maar nieuwsgierig en oprecht, barmhartig en solidair.’

De campagne

Ze dragen dit uit in een campagne met als boodschap #ikbenverbonden. Niet moraliserend en polariserend, maar constaterend en inclusief. Basis van dit signaal vormt een revers-pin in de vorm van een ‘#’, die verwijst naar de gedachte van verbondenheid en netwerkvorming, maar ook naar de optimistische toonsoorten in de muziek. Een uitnodiging tot gesprek, zowel online als offline. Er is een website en een twitteraccount. Op de social media klinkt de campagne via de hashtag #ikbenverbonden.

Meer weten of meedoen? Lees alles op de website van #ikbenverbonden


Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de redemptoristen en wordt van harte bij u aanbevolen door de leden van Vereniging Scala.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.