Terug naar het land?#weekend

Over eten en drinken, de gaven en de grenzen

Weekendbijeenkomst Scala 13 tot en met 15 september 2019, van vrijdagavond 19.00 tot zondag 12.00 uur.

In haar boek “Hamburgers in het paradijs” schrijft Louise O. Fresco dat het beeld van het paradijs refereert aan het denken en handelen rondom voedsel. De associaties met het paradijs maken dat wij bijna weerloos staan tegenover het overweldigende aanbod aan goederen en met name voedsel. Datzelfde beeld van het paradijs bepaalt echter ook onze kritiek op de huidige wijze van technologisch geproduceerde voedselproductie die ten koste gaat van de natuur. Het paradijs gaat vooraf aan de schepping en belichaamt daarmee het ongerepte van natuurlijke overvloed en harmonie. Sinds de mens uit het paradijs is verdreven zijn wij afgesneden van deze oorspronkelijke genereuze natuur waarnaar we terugverlangen. En verlangen wij terug naar het land van melk en honing.

Hoe staan wij als mensen van nu tegenover voedselproductie en de bereikbaarheid van voedsel voor alle mensen op de wereld?

Het weekend is een mengeling van verhalen, reflecties en gesprek, koken en eten, wandelen en verkennen met visuele elementen, smaakmomenten, proeverijen en wellicht het zingen van liederen over brood, wijn en bier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.